GT2560120

Vermiculită Grenatherm 1200x600x25mm

280,00 lei
Grena

Plăcile de vermiculiță Grenatherm pot fi folosite nu numai ca material sănătos pentru construirea șemineului dar în același timp oferă și sursă de căldură plăcută, radiantă și constantă.
Sunt foarte stabile și nu eliberează vapori chiar și la temperaturi ridicate.

Cantitate

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 5.

Attachments

Plăcile Grenatherm sunt destinate pentru realizarea șemineelor cu căldură radiantă.

Plăcile de vermiculită radiante s-au dezvoltat ca o alternativă la incintele de încălzire convenționale și/sau de acumulare.
Nu există pericol de schimbări de formă sau de vapori în timpul încălzirii la temperaturi ridicate sau la ardere.

Grenatherm transmite căldură radiantă sănătoasă, are o rezistență ridicată și longevitate ridicată. Aceste proprietăți nu s-au schimbat de-a lungul anilor și nu există nicio degradare a plăciilor.

De ce șemineul cu aer cald?

În prima fază șemineul încălzește cu aer cald într-un mod clasic, prin grile, astfel acesta asigură căldură în cameră. După încălzirea plăcilor Grenatherm, șemineul începe să transmită energie termică prin radiații prin învelișul său. Raportul de transmitere a puterii termice a șemineului este, prin urmare, împărțit între încălzirea convențională a aerului (prin grile) și radiația termică.

Plăcile Grenatherm pot fi folosite și la șemineele cu acumulare de căldură. Acestea sunt recomandate la caselecu necesar termic scăzut, decoarece astfel veți obține o caldură radiantă timp îndelungat.

Avantajele căldurii radiante:

  • Căldura radiantă este sănătoasă, naturală și plăcută pentru om.
  • La fel ca Soarele, încălzește zona înconjurătoare prin radiații electromagnetice. Aceste radianții încălzesc obiecte, pereții și oamenii, dar nu încălzesc direct aerul.
  • Astfel, nu este posibilă ventilarea căldurii radiante.
  • Materialele radiante absorb energia termică din șemineul cu aer cald, ceea ce diminuează riscul de supraîncărcare a aerului.
  • Șemineul cu aer cald radiant reduce, de asemenea, uscarea aerului în clădirea încălzită și diferențele de temperatură din zona încălzită.

Când să alegeți plăci Grenatherm?

  • Când designul dorit sau spațiul nu ne permit folosirea unui focar de dimensiune corespunzătoare folosind plăcile Grenatherm putem crește suprafața de caldură radiantă 
  • De asemenea, pot fi utilizate în sisteme de acumulare, de exemplu pentru carcase cu acumulare încorporată și insert de șemineu sau pentru incinte cu acumulare încorporată și insert pentru șemineu cu set de acumulare.
  • Grenatherm este o alegere potrivită pentru clienții care au nevoie de căldură radiantă cât mai rapid, nu doresc să aștepte încălzirea materialelor de acumulare, iar principala lor cerință este producția rapidă de căldură la un preț accesibil.
  • Veți aprecia plăcile Grenatherm chiar și în cazurile în care doriți să limitati la maxim ridicarea și circulația prafului.

În funcție de condițiile și cerințele pentru funcționalitatea finală a instalației, plăcile pot fi combinate cu plăci Grenaisol.


Montajul se realizează folosind adezivul Grena Klebepaste și șuruburi, iar pentru finisaj recomandăm Grenacoat.

White 600 - mortar sobe cu rezistență la temperaturi de până la 600℃ ST-H - plaster 0-1,5 mm cu rezistență la temperaturi de până la 200℃. FINNISH - plaster 0-0,5 mm cu rezistență la temperaturi de până la 190℃