42250031

Aerisitoare automat 3/8", Caleffi

180,00 lei

Aerisitor automat pentru instalatiile solare de incalzire.
Corpul este din alama cromata si include un racod inferioar de tip M.
Este conceput pentru montaj exterior, astfel incat sa reziste la temperaturi extreme si procent de glicol de maxim 50%

(mai multe detalii)

Cantitate

Detalii Produs
Producator
Caleffi
Diametru
3/8
Cantitate
1 buc
Temperatura maxima de lucru
180 °C

Aerisitor automat pentru instalatiile solare de incalzire.
Corpul este din alama cromata si include un racod inferioar de tip M.
Este conceput pentru montaj exterior, astfel incat sa reziste la temperaturi extreme si procent de glicol de maxim 50%

Pentru sporirea eficienței sistemului termic alimentat prin energie solară, CALEFFI a conceput aerisitorul automat cu racord de ⅜ țoli. Acesta asigură funcționarea optimă a instalației prin eliminarea aerului, împiedicând astfel infiltrarea acestuia în conductele termice. Aerul scade conductivitatea termică și cauzează pierderi de căldură. Datorită aerisitorului de la CALEFFI instalația termică va funcționa cu un randament mult mai ridicat și nu va mai fi expusă riscului de a se defecta.

Aerisitorul este special conceput pentru a rezista temperaturilor foarte înalte prin care funcționează sistemul de încălzire solar. Spre deosebire de instalațiile termice obișnuite, ce utilizează combustibil fosil și unde temperatura agentului termic din conducte este mult mai scăzută, instalația solară funcționează cu temperaturi foarte ridicate. De aceea este nevoie de piese special concepute pentru a rezista condițiilor diferite de funcționare. Aerisitorul are rolul de a proteja instalația solară și de a menține eficiența acesteia. Pătrunderea aerului în conducte perturbă funcționarea normală a instalației, putând să creeze blocaje care pot cauza defecțiuni sistemului termic.

Sistemul de încălzire bazat pe energie solară este unul dintre cele mai avantajoase moduri pentru obținerea căldurii și apei calde menajere. Cu ajutorul acestuia putem tăia până la 100% de la plata facturilor pentru energie. În funcție de mărimea investiției, un astfel de sistem ne poate asigura întregul necesar de energie pentru alimentarea unei locuințe sau clădiri. Cu un minim de investiție putem reduce costurile cu până la 100% în perioada verii și cu până la 70% în lunile de primăvară și toamnă. Instalația solară rezistă fără probleme înghețului și poate funcționa chiar și în zilele înnorate.

Energia solară este regenerabilă și are 0 emisii poluante. Investind în sisteme de încălzire pe bază de energie solară putem beneficia de un mediu înconjurător mai curat, de costuri reduse substanțial la facturi și de o locuință cât mai independentă energetic.